Online verdienen met je eigen website

Wil jij graag inkomsten creëren door middel van je eigen website?

Dat is iets wat steeds meer en vaker gebeurt. Niet gek natuurlijk want we gaan steeds verder naar een digitale wereld.

Nu vraag jij je natuurlijk af hoe je met jouw website het beste geld kunt verdienen. Wij hebben wat tips voor jou op een rijtje gezet. Lees je even gezellig mee?

Een eigen website en wat nu?

Ben jij al in het bezit van een website waarmee jij geld kunt gaan verdienen of moet je er nog helemaal een maken? Beide manier is namelijk mogelijk.

Het voordeel van geld verdienen met je website is dat je de inspanning vaak maar één keer hoeft te leveren en het daarna als vanzelf gaat.

Het kan soms lastig zijn om eraan te beginnen maar als je het uiteindelijk doorhebt is het eigenlijk zo gebeurd.

Je zult je een klein beetje in moeten lezen zodat je weet wat je doen moet en waarover er gesproken wordt. Wij gaan je in ieder geval een beetje op weg helpen.

Zorg er in eerste instantie voor dat jij een duidelijke en goede website hebt. Een die interessant is om te bezoeken. Je moet het immers hebben van de mensen die jouw website bezoeken om eraan te kunnen verdienen.

Er zijn verschillende manieren waarop jij geld kunt verdienen aan jouw website. Wij gaan je een paar manieren uitleggen.

Producten of diensten promoten

Je kunt op een simpele manier geld verdienen door een product te gaan promoten of een bedrijf. Dit noemt men ook wel affiliate marketing.
Stap voor stap leggen wij je nu uit hoe je te werk moet gaan

Meld jouw website gratis aan bij een affiliate programma. Onder andere bol.com heeft een programma maar er zijn nog genoeg andere aanbieders zoals tradetracker.com en daisycon.com.

Zorg dus in eerste instantie dat jouw website er goed uitziet en zorg ervoor dat je echt een toevoeging kunt zijn voor bijvoorbeeld een bepaald merk.

Hebben zij jouw site goedgekeurd? Dan mag je gaan beginnen met het promoten van producten, merken en bedrijven als affiliate.

Kijk wat je doelgroep is!
Heb jij een website die over knutselen met epoxy gaat en heb jij die aangemeld als affiliate zijnde dan is het onzin om daar een stuk te schrijven over vissen.

Dit gaat je doelgroep te buiten en heeft dus geen zin. Jouw bezoekers zijn namelijk op zoek naar informatie over epoxy en niet naar hoeveel vissoorten de Nederlandse wateren bevatten.

Zorg dat de promotie die jij maakt goed zichtbaar is voor jouw bezoekers zodat ze er gaan kijken en overgaan tot aankoop. Wanneer ze dit doen via jouw site begint voor jou het verdienen!

Google Adsense

Nog een makkelijke manier om te gaan verdienen aan jouw eigen website is door advertenties te gaan plaatsen.

Je kunt wanneer je op jouw site een blog schrijft daar een advertentie bij zetten. Dit kun je doen door gebruik te maken van Google Adsense.

Het grote voordeel bij het gebruiken hiervan is, dat je ook meteen een mooi en gedetailleerd overzicht gaat krijgen van de bezoekers van jouw website.

Zo heb jij nog beter in het oog wie jouw website allemaal bezoeken. Waar de banners van de advertenties komen te staan dat kun jij zelf bepalen.

Jij kunt alleen niet bepalen welke dit gaan zijn. Het algoritme van de verschillende netwerken zijn hierin bepalend.

Dat wil zeggen dat wanneer iemand bijvoorbeeld veel heeft gezocht op bepaalde woorden zoals bijvoorbeeld brood bakken, dat de advertenties welke die persoon te zien krijgt daar waarschijnlijk te maken mee zullen hebben.

Het installeren van Google Adsense is gratis en kun je zo op je website installeren. Hierdoor is dit een van de meest populaire manieren om geld te verdienen aan je eigen website.

Schrijf blogs voor een bedrijf

Schrijf je graag blogs?
Dan kan je erover na gaan denken om voor een bedrijf aan de slag te gaan. Je kunt dan vragen of zijn aan gesponsorde content doen.

Het is dan de bedoeling dat jij op jouw eigen website een artikel of blog schrijft over een bepaald product van dat bedrijf en zij jou daarvoor betalen. Natuurlijk moet dat artikel dan wel echt over dat product of over dat bedrijf gaan. Het moet echt gezien worden als promotie.

Veel bedrijven vinden het geweldig om op deze manier hun bedrijf of product te promoten. Natuurlijk kunnen zij gewoon advertenties maken en plaatsen, maar dit is eigenlijk nog veel beter.

Nu ziet de klant dat het artikel ook daadwerkelijk gebruikt is en lezen zij wat de ervaringen zijn met dat product. Dat maakt het allemaal toch net een beetje aantrekkelijker om dan zelf tot aankoop over te gaan.

Het grote voordeel van het schrijven van blogs is dat dit heel lang te vinden is. Jaren maar dan ook echt jaren later kunnen jouw geschreven blogs nog steeds gevonden worden op het internet en als jij een beetje een goede schrijfstijl hebt kunnen deze nog steeds als relevant en “van nu” gelezen worden.

Zorg dat je bezoekers hebt en houd!

Nu hebben wij je meerdere manieren verteld hoe jij geld kunt gaan verdienen met jouw eigen website. Eigenlijk is het dus helemaal niet zo moeilijk.

Wat moeilijker is dat is om bezoekers op je website te krijgen en te houden zodat zij overgaan tot aankoop van het product wat jij zo aan het promoten bent.

Zorg er dus ook voor dat jouw website zichtbaar gaat worden bij andere mensen. Promoot dus ook jezelf!

Dit kan je op verschillende manieren doen. Je kunt wachten totdat bedrijven jou gaan benaderen maar dit is vaak wachten tot je een ons weegt maar je kunt natuurlijk ook zelf bedrijven gaan aanschrijven en benaderen.

Neem eens een kijkje voor de juiste marketing strategie: Internetmarketing

Wat je ook kunt doen is je inschrijven bij een marketingbureau. Zij helpen jou bij het vinden van opdrachten waardoor jouw bezoekersaantallen omhooggaan en dus ook jouw verdiensten!

Plaats een reactie